No Netflix! (mijn series top 10)

Ik heb een regel ingesteld voor mezelf:
Alleen Netflix-en van vrijdagavond tot en met zondagavond, het weekend dus.
Soms…af en toe…als ik in een verslavende serie zit overtreed ik die regel maar over het algemeen gaat het best wel goed. 

De afgelopen 3 of 4 weken heb ik deze regel wél vaak overtreden maar….for a good cause! Op maandag zat ik al om 11 uur op Netflix én op vrijdag al om 10 uur ’s morgens! En dan de rest van de week ook nog 2 of 3 keer.
Waarom overtrad ik mijn regels? Ik keek een film voor mijn Hongaarse les!
Ik heb “A dog’s journey” gekeken maar dan Hongaars gesproken. Een uitdaging maar ook erg leuk! 

Heel eerlijk gezegd heb ik de afgelopen week “doordeweeks” vaker mijn regel overtreden. Ik was zeker niet ziek maar ik was ook niet heel fit en ja dan is het zo makkelijk om achter Netflix te hangen en bezig gehouden te worden door bewegende beelden en geluid. En er was ook nog een nieuw seizoen beschikbaar van de serie Virgin River! Seizoen 4 heb ik dus inmiddels al weer in de pocket!
Jaartje wachten op seizoen 5! Wel een leuke cliffhanger trouwens aan het eind van seizoen 4…ik ben heel benieuwd naar 5. 

Al langer speelde ik met de gedachte om mijn top 3, 5 of 10 van Netflix samen te stellen. And so now I did… Uiteindelijk heb ik twee lijstjes gemaakt: 1 van series en 1 van films.  Deze keer deel ik mijn favoriete series met je. En dat is een top 11 geworden, haha!
Uiteraard moest ik even checken welke series ik allemaal gezien heb. Niet altijd even goed in titels en als je soms aan binge watching doet blijft het nog minder hangen. Door dit onderzoekje ontdekte ik dat er van een aantal series op de lijst nieuwe seizoenen te zien zijn! Ook van een serie waar ik mij niets meer van herinnerde haha! 

Nou blijkt een top 10 samenstellen nog best lastig! De top 3 was relatief makkelijk maar daarna werd het lastiger. Misschien ook wel vanwege mijn ver uiteenlopende smaak. Om je een idee te geven: een paar series en films waar ik van gesmuld heb zijn bijvoorbeeld de films van Lord of the Rings, de serie Game of Thrones (niet op Netflix) maar ook The Gillmore Girls en Once upon a time. Deze laatste is een serie die zich afspeelt in het plaatsje Storybrooke. Waar de personages  hun leven leiden en vergeten zijn welk sprookjes figuur zij zijn. Geweldige mix van sprookjes figuren en de “realiteit” en de strijd die zij te strijden hebben.
En dan nog de kostuumdrama’s: óók heerlijk! Kortom, ik heb niet echt één genre waar ik van houd. Haha.

Ik kijk dus fantasy, kostuum-drama’s maar ook “real life” series, die zich afspelen in kneuterige dorpjes of stadjes waarin je langzamerhand iedereen leert kennen. The Gilmore Girls is daar een goed voorbeeld van en ook Sweet Magnolia’s én Good Witch vind ik zo’n soort serie. Beide niet met de specifieke humor uit the Gillmore Girls maar het heeft toch een zelfde soort vibe.
En…er is altijd iemand die lekker eten kan maken 🙂 …Sookie bij de GM-girls, Dana Sue als 1 van de 3 Magnolia’s en in Good Witch is het Stephanie Borden.

Wil je mijn top 10 als lijstje zien met alleen de titels scroll dan even door naar beneden. Wil je weten waarom ik deze serie leuk vind…lees dan verder!

Mijn top 10

Oke, hier komt ie dan…mijn Netflix-serie-Top 10

Met stip stip stip op 1 Outlander! Need I say more?… 
Schotland, schotse taal, mannen in kilts, mystiek en romance. Daarbij is het ook nog eens een super interessante geschiedenis les, haha.
Downton Abbey, op nummer 2, is een mooie mix van de adel en hun bedienden. Ook hier een mooi stukje geschiedenis vanaf het zinken van de Titanic (1912) tot na de eerste wereld oorlog. Tijden waarin  er voor de engelse adel veel veranderde.
Een echt kostuumdrama met heerlijke personages. Alles gezien alleen de film(s) nog!

Greenleaf vond ik een top serie! Hoewel ik helemaal niks met de kerk heb is het in een “zwarte kerk” altijd feest. Dus ook over deze 3e plaats was geen twijfel. Ik vond het ook erg verfrissend om een serie te zien met een heerlijk hoog percentage mensen met een donkere huidskleur. 
Note: In mijn wereld is er maar 1 ras en 1 “religie”: het mensenras en Liefde! 🙂  

Op plaats nummer 4: Bridgerton, dat zich afspeelt rondom de acht kinderen van de familie Bridgerton, die hun weg proberen te vinden in de Londense high society. Een heerlijk kostuumdrama met als 4 hoofd ingrediënten het regelen van een huwelijk tussen dochters en zonen voor de beste toekomst van één of de beide betrokken families, roddel en achterklap, schandalen en het vinden van de échte liefde. Dit alles speelt zich af in de periode 1811 – 1820. Met prachtige jurken, rijtuigen, landhuizen en balzalen.  

Seizoen 4 is nog maar net op Netflix te zien…en ik wacht al op seizoen 5 van Virgin River. En dat is ook de plaats die ik deze serie gaf in mijn top 10. Een real life serie in het stadje Virgin River. Met alle emoties, ups en downs en uitdagingen uit het gewone leven. Beetje zoet-sappig misschien maar noemen ze dat niet een “feel good” serie? Ik hou’der van…  Ben jij ook team Virging River? Let me know!!

Soms kijk je een serie zo snel of misschien teveel series achter elkaar dat je niet meer weet waar het over gaat. Maar als er dan een nieuw seizoen te zien is ben je zo weer op de hoogte wanneer je de laatste aflevering van het vorige seizoen vluchtig terug kijkt. Sweet Magnolias op plaats 6. Ik vond seizoen twee beter dan het eerste. En…nu weer wachten op seizoen 3! Bless your heart.

La Cocinera de Castamar staat op nummer 7 en is de enige Spaans-talige serie die ik tot nu toe gekeken heb. Ik versta geen woord Spaans dus ik moet het dan echt volgen via de ondertiteling. Dat vind ik minder fijn. Een andere Spaans talige serie heb ik om die reden dan ook geskipt. Maar feit blijft dat ik dit zeker een erg mooie serie vond. Met intriges, list en bedrog en natuurlijk weer Liefde. Verhaallijnen met bijzondere wendingen, verrassingen en plots.   

Op plaats 8 ook een heerlijke “feel good” serie met een vleugje magie: Good Witch. Ook hier kwam ik er door dit blog achter dat er al langggg een nieuw seizoen van is. In totaal zullen er 7 seizoenen van zijn. Tot en met 5 is te zien op Netflix.  Nu dus bezig met seizoen 5.

Emily in Paris lijkt eigenlijk niet echt op iets dat in deze top 10…euh 11 staat. En ik moest ook wel even inkomen…misschien voelde ik mij er wat te oud voor…haha. Toch op plek 9 terecht gekomen in mijn lijst. Uiteindelijk vond ik het toch wel een leuke serie én kijk ik uit naar het vervolg!
Blijft ze in Paris of toch nie… spreek “Paris” op z’n frans uit…dan rijmt het. Dus nee geen typo. 😉

Ja en dan Manifest….lijkt ook op niks anders in deze lijst. Op nummer 10. Netflix omschrijft het als een mystery / scifi / drama serie.  Een vliegtuig, vlucht 828, komt aan in New York maar de passagiers weten niet dat het vliegtuig tijdens de vlucht van de radar is verdwenen en 5 jaar vermist is geweest. De crew en passagiers zijn geen dag ouder geworden sinds zij in het vliegtuig stapten…de rest van de wereld is een jaar of 5 verder.  

En wat ik óók een leuke serie vond maar niet meer in het lijstje van 10 past…dus een toevoeging op plaats 11 is Anne with an E. De serie speelt zich af in de jaren negentig van de negentiende eeuw. Anne is wees en wordt geadopteerd door een broer en zus die eigenlijk een jongen wilde als hulp op de boerderij. Anne groeit op met alle uitdagingen van een (wees)kind in die tijd.

Heb jij ook een “No Netflix” regel doordeweeks? En wat is jouw top 3? Of 10…of 11? Ik ben heel benieuwd!

Mijn top 10 Netflix Series (plus 1)

1.    Outlander 
2.    Downton Abbey
3.    Greenleaf
4.    Bridgerton
5.    Virgin River
6.    Sweet Magnolias
7.    La Cocinera de Castamar
8.   Good Witch
9.   Emily in Paris
10. Manifest
10 +1 = 11. Anne with an E

Let's connect!

Volg Free by Nature op Instagram