Magische Bos

Ondanks dat het een heel erg droog jaar is tot nu toe (april) bloeien de bloemetjes in mijn magische bos enorm uitbundig. Volgens mijn man staan er overvloedig veel meer bloemetjes dan anders. En ik heb er even over na moeten denken maar ik denk dat hij gelijk heeft.
Ik kan dan ook niet anders dan dagelijks glimlachen als ik daar met de hond loop. Zó heerlijk!

Ook de daslook (berenlook/medvehagyma) is volop aanwezig en daarvan weet ik zeker dat er meer daslook staat dan anders! Normaal stond het voornamelijk links van het enige pad dat door dit bos leidt, nu staat er rechts óók en zelfs de heuvel op staat het!

Toen wij hier kwamen wonen eind 2016 kende ik alleen de nederlandse bossen. Met dikke lagen bruin blad op de bodem. Waar je zo lekker doorheen kan “hossen”.
Bossen waren in mijn beleving vooral bruin en groen. Het was dan ook een enorme verrassing om in januari 2017 voor het eerst te ontdekken dat er sneeuwklokjes in het bos stonden! Overal…links, rechts en ook de heuvel op. Later in het jaar kwamen daar nog tal van andere bloemetjes bij.

Het begint altijd met paars. Boven langs het wildpad met inimini wilde cyclaampjes en langs het pad beneden begint het met de paarse toortsen.
Daarna de gele bloemetjes die iets weg hebben van boterbloemen maar toch anders. Dan de witte, andere paarse en andere gele. De bodem van het bos is een groene zee vol met bloemen! Het doet mij altijd denken aan het dorp van Bilbo Baggins in the Shire. (LOTR-fan: guilty) 

Als laatste gaat de daslook bloeien. Die heeft ook witte bloemen.
Op het moment dat ik dit schrijf heb ik die nog niet in bloei zien staan. Maar na de regen van gisteren is het goed mogelijk dat die elk moment open springen!