Shampoo zonder meuk

Járen geleden ben ik al aan het experimenteren gegaan met “alternatieve” shampoo om zo mijn haar te verlossen van de stoffen in shampoo die eigenlijk niet zo erg gezond voor je zijn.
Zo heb ik mijn haar een hele periode gewassen met bakingsoda en daarna, bij wijze van conditioner, spoelen met appelazijn.
De bakingsoda werkte soms goed, soms minder. De appelazijn bleek niet helemaal de wens van mijn haar te zijn. 😉
Uiteindelijk toch weer gekozen voor een shampoo maar dan zonder meuk. Het werd de shampoo van Dr.Organic.
Na wat smaakjes geprobeerd te hebben werd mijn favo-smaak de Dr. Organic vitamine E shampoo.

Wat is shampoo zonder meuk?

Begin vorig jaar was ik bijna door mijn voorraad Dr. Organic shampoo heen. Op zoek naar de winkel waar ik het zou gaan bestellen kwam daar opeens een shampoo bar onder mijn neus! Figuurlijk dan…ik was in een webshop. Een stuk zeep om je haar mee te wassen.
Nou ben ik voor mijn handen meer een “vloeibare zeep-type”, met een pompje. En eigenlijk heb ik het nooit zo op blokken zeep gehad.
Het voelt niet echt lekker wanneer je jezelf in zeept, met zo’n hard blok over je lijf. Daarbij liggen ze altijd in zo’n bakje na te schuimen en kleverig op te drogen. Om het nog maar even helemaal niet te hebben over het uit je handen glibberen van die dingen! Kortom: ik ben meer het vloeibare zeep-type.

Wanneer ik er nu zo aan terug denk vind ik het wel bijzonder gezien mijn omschrijving van blokken zeep hierboven, maar toch was mijn aandacht direct getrokken! Een shampoo bar. Uiteraard was het vooral vanwege het feit dat er geen meuk in deze bars zit. (in dit geval: meuk = siliconen, parabenen, SLS, palmolie en alcohol)  Daar bovenop kwam nog eens het heugelijke feit dat er geen afval, in de vorm van plastic flessen, overblijft. Er blijft zelfs helemaal niks van over als de shampoo bar op is: het doosje waarin de Ethique geleverd word is composteerbaar! Wauw, dat is 2x geen meuk. Dat wilde ik dus wel graag eens proberen!

Wat is een shampoo bar?

De Ethique shampoobar is een wonderbaarlijk blokje zeep van 110 gr. en je kan er zo’n 75x of zelfs vaker je haar mee wassen. 
 Ik koos van het merk Ethique voor de Heali Kiwi en de Pinkalicious. Alleen de namen zijn al héérlijk, toch? De eerste is voor de gevoelige hoofdhuid, de tweede voor normaal haar. Omdat ik niet op 1 paard wilde wedden kocht ik de Heali Kiwi 🥝 als extra.
In het knal groene composteerbare doosje zat een cremekleurig blokje, in het knal roze doosje zat een knal roze blokje.
Met deze 2 kleine doosjes bespaarde ik dus in totaal 6 plastic flessen en 5,4 liter water!

En het mooiste van dit verhaal is dat ik gelijk helemaal weg was van de Pinkalicious! Ik vind het een heerlijke shampoo bar. Ook de Heali Kiwi werkt voor mij prima, gelukkig. En met zo’n vierkant hard blokje over je haar poetsen? Voor mij no problemo! Ik vind het gewoon fijn om mijn haar met een shampoo bar te wassen.  Het schuimt goed, de bars worden niet zo glibberig als een stuk gewone zeep en ze drogen snel op zonder klef te worden.

Met deze 2 kleine blokjes (220 gr samen) doe ik dus al meer dan een jaar! Maar zoals je ziet op de foto komt er wel een eind aan. (zie foto’s onderaan) Een paar weken geleden was het dus tijd om weer te gaan bestellen. De Pinkalicious was niet verkrijgbaar (tijdelijk, zo bleek) en dus ging ik verder zoeken.
Nu heb ik dus een aantal andere shampoo bars om uit te proberen! Eén daarvan is alleen al PRACHTIG om te zien! (zie foto’s!)

De shampoo bars die ik nu ga uitproberen zijn van de merken Dr. Banfai, BeGood en Aromaesti.
Uiteraard zal ik hier later zeker een review over gaan schrijven. Ik ben heel benieuwd! 
Denk je nu dat het helemaal niks voor je is om met zo’n blokje je haar te wassen: ik heb er nog een leuk extraatje bij besteld: niet met harde blokjes over je haar én geen geglibber…

#giveupthebottle

Wil je een melding ontvangen wanneer er een nieuwe blog online is gekomen?

Volg Free by Nature ook op Instagram