Shoarma met een twist (gezond!)

Laats postte ik op Instagram dat we geluncht hadden met een broodje shoarma…en ik kreeg best vaak de vraag naar het recept.  Het ging niet over gewone shoarma maar een vega variant! (Ho stop, Carnivoor! Het zal je verbazen waarmee ik dit maak!)   >> direct naar het recept <<

Nee…geen nepvlees, geen vleesvervanger, daar doen wij eigenlijk niet aan.
Met het kruiden en roerbakken van oesterzwammen en champignons smaakt dit net als shoarma maar dan zonder het vet en het dierenleed. 😉
En lekker dat het is! Manlief maakt de spelt pitabroodjes en ik de gezonde knoflooksaus. Net echt! Haha…maar daar is het ons dus niet om te doen…het gaat om de smaak. Het is gewoon heel erg lekker! Mits je champignons lust. En oesterzwammen.

En ja…heel eerlijk, mis ik het “makkelijke” soms wel, het “ff snel”. Dat heeft voor ons niet zozeer alleen te maken met wel of geen vlees eten, ook met nauwelijks iets uit een zakje, pakje of blikje gebruiken en minderen met brood.
”Een broodje met..….” is makkelijk en ff snel en toch ook vaak iets met vlees. Hamburgers, knakworsten, kroket…
Het is voor mij niet zo dat ik het vlees mis, zeker niet. Maar dus wel soms het “ff makkelijk een blik soep open trekken met een broodje knakworst erbij” Dit vangen we natuurlijk op door dingen in te vriezen. Zoals soepen, pannenkoeken, maar ook falafel en ook de pitabroodjes uit dit recept vriezen we in! 

Daarbij is deze Zwam Shoarma heel snel klaar, binnen 10 minuten! Exclusief het snijden en de kruiden bijelkaar zoeken.
Hoewel ik denk dat je met dit recept niet eens door hebt dat je champignons eet, denken 2 vriendinnen van mij daar vast heel anders over haha! Ja, het toeval wil dat ik 2 vriendinnen heb, die elkaar niet kennen, die beide griezelen van champignons. Hoe krijg ik dát voor elkaar….wonderlijk!

Anyways…voor een ieder die niet griezelt van oesterzwammen en champignons kan dit een heerlijk receptje zijn!
Ik ben sowieso gek op champignons! Ik lust ze zelfs rauw en pik tijdens het snijden dan ook vaak een stukje.
De oesterzwammen zijn erg taai, hier snoep ik niet van tijdens het snijden. Maar juist de taaiheid van de oesterzwam geeft, na bereiding, het gevoel van vlees. Dat vond ik wel echt bijzonder om te ervaren.
Of je nou wel of niet vegetarisch eet: dit recept is sowieso een aanrader!

Broodje Zwam Shoarma zonder vlees, zonder gist (baking soda met kefir), zonder toegevoegd suiker. Oftewel met gezonde ingrediënten. Meestal maken we dit als avondmaaltijd maar een paar weken geleden dus als lunch! Ook leuk…en lekker! Wij eten onze vingers er bijna bij op!

Eet smakelijk! Of in het hongaars: Jó étvágyat!
Dit spreek je uit als joo-eet waa-djat.

Ga naar het Zwam Shoarma recept

Wil je een melding ontvangen wanneer er een nieuwe blog online is gekomen?

Volg Free by Nature ook op Instagram