Als ik eerlijk ben was ik best verrast door de combi van chocola en bieten!
Mensen die regelmatig kook en bakprogramma’s kijken wellicht niet, maar ik wel.
Vandaag was ik op zoek naar recepten voor gezonde snack repen en zag ik zelfs chocola broccoli muffins! Okeee…
Anyway…vandaag houden we het bij bieten en chocola! Bietenfudge. Jammie
Deze bietenfudge is heel makkelijk te maken met slechts 3 ingrediënten!
Bieten dus…das 1. Gekookte biet, pure chocola en maplesiroop. That’s it!
Zo maak je het:
Smelt de chocola au bain marie in een pannetje.
Pureer de gekookte biet.
Meng de gesmolten chocola door de gepureerde biet en voeg 1 eetlepel maplesiroop toe. Meng goed door elkaar en proef. Mag het wel iets zoeter? Voeg dan nog wat maplesiroop toe en meng goed door.
Bekleed een bakvorm met vershoudfolie en giet het mengsel hierin.
Dek het af en laat het afkoelen. (ik deed dit iets anders! dat deel ik verderop met je)
Zet het daarna voor minimaal een uur in de koelkast.
Snij de fudge voor het serveren in blokjes. Geniet ervan!
Na het in blokjes snijden leg ik de gesneden losse blokjes met het bakpapier op een snijplank of plat bord dat in 1 van mijn vriesladen horizontaal kan staan. Dan vries ik de fudge als losse stukjes, zo’n 20 minuten in. Zo kan ik ze daarna los in een bakje in de vriezer bewaren en kan ik één of twee stukjes bietfudge per keer ontdooien, net hoeveel trek ik heb! Ideaal snackje voor tussendoor.
Ik gebruikte 125 gram chocola (85% pure chocola) met 95 gram gekookte biet en ruim 1,5 eetlepel maplesiroop.
In plaats van vershoudfolie gebruik ik bakpapier en ik dek het mengsel eigenlijk nooit af. Volgende keer ga ik dat wél eens doen (plasticfolie en afdekken) om te kijken of de structuur dan misschien anders blijft, smeuïger misschien. Ben benieuwd!
Bakpapier vind ik erg ideaal. Hier kan je het na afloop ook makkelijk op snijden.
De stukjes bakpapier die nog schoon zijn herbruik ik en doe ik tussen de laagjes gestapelde fudge om te voorkomen dat er toch nog iets aan elkaar vast vriest.
Altijd knip ik het bakpapier wel wat ruimer dan nodig blijkt, die randjes gebruik ik dus hiervoor. Oh en mijn goede voornemen is om alles te labellen zodat ik weet hoe oud iets is. Nou hoeft dat bij deze fudge eigenlijk helemaal niet…die is vast sneller op dan me lief is!
Ga je dit recept maken?
Laat je mij dan weten wat je er van vond?